Word lid van de club!

Als vriend van het RIAS draagt u bij aan het organiseren van activiteiten, en het vervullen van onze doelstellingen om een beter begrip van de Amerikaanse geschiedenis en de trans-Atlantische relaties te bevorderen.

De Stichting Vrienden van het Roosevelt Institute for American Studies heeft als doel het verwerven van financiële middelen voor de activiteiten van het RIAS.

Elk jaar organiseert het RIAS wetenschappelijke conferenties, workshops en publieksactiviteiten over Amerikaanse geschiedenis en trans-Atlantische thema’s. Daarnaast biedt het RIAS beurzen aan studenten, promovendi en wetenschappers om onderzoek te doen in de archieven van het RIAS. We ontvangen ook studentengroepen, houden PhD-seminars en is medeorganisator van de jaarlijkse Amerikanistendag.

De middelen van de Vriendenstichting zijn expliciet bedoeld om bij te dragen aan de kosten van activiteiten gericht op studenten en promovendi. Hiertoe is een RIAS Student Scholarship in het leven geroepen.

Vrienden van het RIAS kunnen kiezen uit vier categorieën lidmaatschap:

  • Voor € 50,- per jaar krijgen Vrienden van RIAS de status “Good Neighbor”-lid.
  • Voor € 100,- per jaar krijgen Vrienden van RIAS de status van “Four Freedoms”-lid.
  • Vrienden van RIAS die in een kalenderjaar meer dan € 250,- doneren, krijgen de status “VIP”-lid.
  • Degenen die schenkingen vanaf € 2.500.- doneren, ontvangen de status “Golden Member”.

Het beleidsplan van Vrienden van het RIAS is hier te raadplegen. Als u Vriend van het RIAS wilt worden, stuur dan a.u.b. een mail naar friends@roosevelt.nl of vul het formulier in op de flyer.

Vrienden van het RIAS is een geregistreerde instelling met ANBI-status in Nederland. Schenkingen zijn fiscaal aftrekbaar.
Het RSIN van de Vrienden van RIAS is: 860580301.