Nieuwe collectie: Trends and Policy on the U.S. Environment

Het RIAS heeft de collectie uitgebreid met de database “Trends and Policy: U.S. Environment”. Deze uitgebreide online database biedt een unieke kans om het Amerikaanse milieubeleid te doorgronden en toont de groeiende betrokkenheid van het RIAS bij het bestuderen van milieugeschiedenis en -politiek.

De collectie bevat alle Amerikaanse wetten, openbare hoorzittingen, rapporten van de wetgevende en uitvoerende macht en historische en hedendaagse nieuwsartikelen die te maken hebben met het milieu.

Deze collectie integreert primaire bronnen met feiten en cijfers en presenteert deze via tijdlijnen en themapagina’s voor wetten, concepten en gebeurtenissen.

Onschatbare bron

De documenten bieden inzicht in belangrijke thema’s zoals landbouw en het milieu, de ‘Clean Air Act’, klimaatverandering, milieubesluitvorming, fracking en olie- en gaswinning, inheemse Amerikanen en natuurlijke hulpbronnen, partijpolitiek op het gebied van milieukwesties en de interactie tussen vervuiling en gezondheid.

Het veelheid aan bronnen en de thematische organisatie van de database maken de collectie van onschatbare waarde voor studenten en onderzoekers die zich bezighouden met milieustudies, politieke wetenschappen, beleid, sociologie en sociale rechtvaardigheid, stadsplanning en aanverwante disciplines.

Als u deze collectie wilt raadplegen, dient u vooraf een afspraak te maken door een e-mail te sturen naar info@roosevelt.nl.